Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Vilnius

Vilnius közlekedés

Vilnius, Litvánia, Közlekedés

Közlekedés

Vilnius, Litvánia, Közlekedés

Légi közlekedés
Vilniusba a legkönnyebben repülővel juthatunk el. A Vilniusi Nemzetközi Repülőtér a fővárostól 5 km-re fekszik. Innen a legolcsóbban busszal juthatunk a belvárosba, amelyek a repülőtér elől indulnak. Mehetünk minibusszal is, de még gyorsabb, ha taxit rendelünk.

Vonat
A litván vasúthálózat Lengyelországgal és Németországgal biztosít vasúthálózat kapcsolatot. A menetrendről a litván vasút honlapján tájékozódhatunk: www.litrail.lt

Tömegközlekedés
A vilniusi tömegközlekedés nem lesz az utazásunk fénypontja. A trolik és buszok régiek és fülledtek. A legtöbb járat 5:30 és 23:00 között üzemel. A tömegközlekedés nem túl drága és - az óváros kivételével - behálózza az egész várost.

Busz
A városi buszok az önkormányzat tulajdonában vannak. Jegyeket a Lietuva spauda kioszkoknál vehetünk vagy a buszon. A buszra felszállva a jegyet érvényesíteni kell. A magán busztársaságok járműveire a jegyet a buszon vásárolhatjuk meg.

Troli
Ha Vilniusban trolin utazunk, úgy érezhetjük, visszacsöppentünk a szovjet időkbe. A buszokhoz hasonlóan jegyet kioszkokban vagy a járaton válthatunk.

Kisbuszok
A vilniusi tömegközlekedés legújabb és legtisztább formáját a kisbuszok képviselik. A mikrobuszok útvonala gyakran változik, mert magántulajdonban vannak. Az útvonalat a szélvédőre kiírva olvashatjuk.

Taxi
A taxisofőrök megbízhatóak, ennek ellenére érdemes az autót telefonon rendelni és odafigyelni a viteldíjra. Két megbízható társaság a Martono taksi és a Vilniaus taxi.

Autókölcsönzés
Az autókölcsönzés egyszerű és nem túl drága. A nagy kölcsönzők kirendeltségeit a repülőtéren és az állomás közelében is megtaláljuk.

Forrás: Nyitott szemmel: Balti államok

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!